Presentationer av årets medverkande

 Klicka på bilderna så blir de större.
 
  
Fredrik Abrahamsson, Lotte Borgström och Ingrid Nylund Olsson.
Fredrik är lärare och författare av böcker om bl.a. Gräsö och Öregrund och han berättar om sina vandringar från Norrtälje till Forsmark, som ligger till grund för hans nyutkomna bok "Vandringsturer i Norra Roslagen"
Lotte och Ingrid visar bilder och berättar om sin pilgrimsvandring till Santiago de Compostella längs El Camino, ett stort system av leder som lockat vandrare i hundratals år
 
Sigrid Bárány
Sigrid är en passionerad matlagare som 2012 vann titeln Sveriges Mästerkock i TV4
Sedan dess jobbar hon som matinspiratör och matskribent, håller workshops och bloggar på www.fabfamily.se/sigrid.
Hon har gett ut kokboken "Spisvärme" och är nu aktuell med "Sigrids kök" på Bonnier Fakta. Hon har medverkat då och då i Nyhetsmorgon i TV4.
 
Sverker Tirén
Journalist, kulturskribent och orienterare. Nu också skönlitterär författare med romanen "Sluta med din förbannade idrott". Bokens huvudperson kämpar för att få karta och verklighet att stämma. Inte bara att lyckas hitta rätt väg genom terrrängen, utan också hitta orienteringspåunkter i livet. Ett eko från Stig Dagerman möter man i ett omformulerat citat i boken "Depressionen har sju askar, i den innersta ligger en kniv". Sverker skriver: "Depressionen har sju askar, i den innersta ligger en penna".
 
Katarina Gäddnäs
Poet och författare har studerat teologi vid Åbo Akademi. Hon debuterade 1997 och har sedan dess utkommit med fyra diktsamlingar.
År 2005 sammanställde hon tillsammans med fotografen Gabriella Nordlund boken Ytterst, som handlar om den åländska ön Kökar. Året därpå fick hon pris av Svenska litteratursällskapet. Senast utgivna bok är Hem till gården.
Aktuell med ett nyskrivet libretto till en opera, som ska regisseras av Susanne Osten.
Operan om Magnus-Maria har premiär i Mariehamn juli 2014.
 
Peter Fröberg Idling
Östhammarsborna minns honom som UNT-journalist. Han skriver även litteraturkritik bl.a. i DN och tidningen Vi vars kulturredantör han varit.
Som författare debuterade han 2006 med "Pol Pots leende" Romanen "Sång till den storm som skall komma" utkom i augusti 2012. Den är förlagd till Kambodja 1955. Under några dramatiska veckor kulminerar ett kärleksdrama som får dramatiska konsekvenser för landet 20 år senare. Romanen nominerades till Augustpriset 2012.
 
Therése Söderlind
Hon är uppvuxen i Ångermanland, numera bosatt i Uppsala och hon romandebuterade 2010 med kritikerrosade "Norrlands svårmod".
Hennes senaste bok "Vägen mot bålberget" är en roman om fyra människor, fyra öden, som spänner en båge över tiden från slutet av 1600-talet till nutid i Nyland vid Ångermanälvens utlopp i havet. En plats där det sägs att man avrättade häxor.
 
Erling Matz
Erling Matz, har haft båt som yrke i 40 år. Han har skrivit mer än 30 böcker, han har varit chefredaktör på tidningarna På Kryss och Vi Båtägare, informationschef på Vasamuseet och dessutom seglat på världens alla hav – har givetvis rundat runt Kap Horn.
Senaste båtäventyr: Över Atlanten i  november 2011 och ett helt år ombord på Elisa 2010–2011, bland annat vinter i London och sommar i Bretagne Båtlivet är härligt, fritt och ofarligt, hävdar han. Låt ingen få dig att tro något annat! Spelar gitarr och tennis.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0