Staffan Lindberg, Mirja Unge och kung Henry

Staffan Lindberg - musiker, domedagskomiker och koloxidbantare      Mirja Unge - författare till            Kung Henry - spokenwordartist

 
Var på en del av årets suveräna Ordfestival! Tack alla eldsjälar för den! Anette Kullenberg, Björn Ranelid o Birgitta Östlund fick jag dissa av tidsskäl, men det räckte väldigt långt med Staffan Lindbergs rasande ordkataloger över våra omöjliga val som miljökonsumenter, Mirja Unges fantastiska ordkarga berättelse om minnen av en väns mamma som gått bort- där språket följer tankens logik snarare än grammatiken, och tidplanen varvas som en dagobert-macka - barndomens varma och ångande fysiska vänfamilj, och mannen som visst blev en skit sen, och mamman som fick en knöl i bröstet och dog och dotter sen då. Och så denne underbara Kung Henry, med sina dreads och klara blick. Tack och lov för att missionskyrkan har högt i tak! Med explosiv precision fick Kungen rent orimliga ordbyggen att resa sig högt över våra huvuden, mäktiga som katedraler, burleska som shakespearkomedier.... och upplösas i ett Puck-skratt.
Man kan bli rojalist för mindre.

Text och foto Stig Unge.

Ordpristagare 2009

Östhammars Litteraturförenings Ordpris 2009 har tilldelats sångerskan, visdiktaren och kompositören Malou Berg.

Malou Berg tilldelas Ordpriset för att hon har skapat ett alldeles eget, sinnligt och musikaliskt språk - pleiadiska. Hon har dessutom förmågan att få andra att uttrycka sig i de sjungna orden och att njuta av dem.

Malou kunde inte själv hämta priset, utan hennes dotter fick förtroendet att göra det. Malou är nämligen i Sydkorea för att sjunga på en stor fredskonsert.
Om hennes upplevelser i Sydkorea kan du läsa här.
Malou sjunger på en fredskonsert i Sydkorea.


RSS 2.0