Bilder på de medverkande

Här är bilder på några av dem som medverkar

Victoria HarneskSamiskan Victoria Harnesk jojkar och ger smakprov ur sin kommande bok. Victoria är uppvuxen i en renskötande samefamilj i Laponiaområdet långt uppe i norra Sverige. Nu mer är hon bosatt på Lidingö utanför Stockholm där hon arbetar som artist och föreläsare. Victoria har varit ordförande för Sameföreningen i Stockholm och sitter i styrelsen för Samernas Riksförbund.

 Seroj Ghazarian Seroj Ghazarian arbetar som planeringsledare
vid Mångfaldsenheten i Göteborg och är en mycket uppskattad fördragshållare vid seminarier och utbildningar. Enheten arbetar med skilda former av olikheter som t.ex. etnisk mångfald.
Seroj kommer från Iran och är utbildad socionom och har arbetat många år som kurator bland
invandrare i Göteborgsområdet.

Seroj kommer att tala om hur "man bygger en spegel". 

Majgull Axelsson Majgull Axelsson är född och uppvuxen i Nässjö. Hon bor nu i Stockholm med make och två söner. Journalist i botten och har skrivit flera engagerade reportageböcker om bl a barnarbete ochgatubarn i tredje världen. Belönades 1997 med det prestigefyllda Augustpriset för dundersuccén ”Aprilhäxan”.Hon är en ovanlig författare. Hon vågar vara otäck, ja grym. Men oftast mycket rolig. Alltid mycket underhållande mitt i det angelägna som hon berättar om.  
     
Theodor KallifatidesTheodor Kallifatides föddes 1938 i den lilla grekiska byn Molai i Lakonias. Kom till Sverige som 26-åring. Arbetade som diskare, tidningsbud m.m. samtidigt som han studerade filosofi. När han kom till Sverige kunde han inte ett ord svenska. I dag är han författare till över 30 böcker skrivna på svenska. Regeringen utnämnde honom 2002 till professor ”för ett storartat författarskap”

Mohamed Omar Mohamed Omar är poet, krönikör och jobbar på fabrik. Han är uppvuxen och bosatt i Uppsala, men har sin biologiska pappa i Iran. Islam och Orienten betyder mycket i hans diktning. Han gjorde uppmärksammad debut 2005 med diktsamlingen "Tregångare".Han är chefredaktör för tidskriften Minaret och skriver krönikor, essäer och recensioner i flera andra tidskrifter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0